Snemna protetika

Pri starejših ljudeh in pri pacientih s paradontalno boleznijo, lahko zobje izpadejo …

Pri starejših ljudeh in pri pacientih s paradontalno boleznijo, lahko zobje izpadejo. Ko v zobnem loku ni več dovolj zob, da bi jih povezali z mostičkom (fiksna protetika), Vam bomo izdelali različne vrste protez.

Totalno protezo Vam bomo izdelali ob izgubi vseh zob v eni ali obeh čeljustnicah. Za izdelavo totalne proteze  Vam bo zobozdravnik najprej vzel odtis, nato PA boste ŠE NEKAJKRAT PRIŠLI NA pomerjanje, PREDEN BOSTE DOBILI DOKONČEN IZDELEK.
Pri totalnih protezah se morate zavedati, da se je nanje potrebno dobro privaditi. Ne obupajte takoj in ne odložite proteze v kozarec po dveh urah nošenja, saj je potem ne boste uporabljali in je bil ves Vaš trud in vložen denar zaman. Prve tedne je za vsakega pacienta nošenje proteze naporno, toda ko to obdobje mine, boste s protezo funkcionirali brez težav.

Delno protezo Vam izdelamo, kadar zobnih vrzeli ni možno nadomestiti z mostički. Izdelana je lahko iz akrilata. Izdelujemo tudi »vizil« proteze (proteza z ulito bazo), to je  snemne delne proteze, katerih osnova (baza) in zapone (sidrni elementi) so uliti v enem delu iz kovinske zlitine ali titana. Vizil proteze se lahko z zaponami ali s posebnimi polzili pritrjujejo na prevleke.

Kontaktirajte nas!

Veseli bomo vašega vprašanja in z veseljem vam pomagamo.

Kaj so rekli

VTISI IN MNENJA PACIENTOV

Imate vprašanje?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja