Mostički, prevleke

FIKSNA PROTETIKA / MOSTIČKI IN PREVLEKE

Če je zob močno poškodovan, manjka veliko ploskev zaradi kariesa ali drugih vzrokov, je potrebno poseči po prevlekah. Kadar manjka celotna zobna krona, Vam v korenino PO POTREBI vstavimo zatiček, nato pa čez IZDELAMO prevleko (prek enega zoba) ali mostiček (prek več zob, pri čemer se lahko nadomesti tudi morebiten manjkajoč zob s členom v mostičku).

Izdelujemo različne tipe prevlek, tako kovinsko-porcelanske kot polnoporcelanske (cirkon prevleke), obe vrsti pa sta estetsko izjemno dovršeni. Če bo Vaš zobozdravnik ugotovil, da potrebujete prevleke ali mostičke, boste predvidoma potrebovali vsaj tri obiske. Če je v Vašem primeru potrebno še puljenje kakšnega obolelega ali poškodovanega zoba, se rok izdelave mostička podaljša, saj je potrebno, da se pred vstavitvijo fiksne protetike rane dodobra zacelijo. Pri prvem obisku bosta z zobozdravnikom izdelala načrt. Nato Vam bo zobe minimalno obrusil, VZEL ODTIS in Vam po potrebi izdelal začasne (provizorične) zobe.

Ko bo Vaš mostiček ali prevleka nared, Vas bo zobozdravnik o tem obvestil, da boste prišli »pomerit« izdelek. Če bodo potrebni še kakšni popravki, Vam jih bo naredil zobozdravnik ali zobotehnik, nato pa Vam prevleke pritrdil in domov boste odšli z novim nasmeškom.

Kontaktirajte nas!

Veseli bomo vašega vprašanja in z veseljem vam pomagamo.

Kaj so rekli

VTISI IN MNENJA PACIENTOV

Imate vprašanje?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja