Implanti / zobni vsadki

Implantati so zelo uspešna rešitev za manjkajoče zobe

V primeru izgubljenega zoba, a zdrave dlesni in sosednjih zob, Vam v dlesen s pomočjo oralnega kirurga lahko vstavimo implantat. Implantat vsadi kirurg, h kateremu Vas napoti zobozdravnik skupaj z vso  dokumentacijo, ki navadno vsebuje načrt, ortopantomogramsko sliko ter kratek opis pripravljalnih postopkov, ki so bili narejeni v ambulanti.

Kirurg lahko naknadno naroči večplastno slikanje kosti, v katero namerava vsaditi implantate. Med posegom v lokalni anesteziji Vam v kost na mesto zobne korenine vstavi implantat iz titana. Po vsaditvi sledi faza vraščanja zobnih vsadkov, ki traja nekaj mesecev, saj je potrebno, da se implantat s kostjo povsem zraste. Po uspešni vsaditvi sledi vstavitev oblikovalca dlesni, posebnega vijaka, ki oblikuje dlesen okoli implantata, da je videz zoba po nadgradnji (vstavitvi zobne krone) čim bolj naraven (dlesen obdaja zobno krono). Ta vijak se navadno nosi približno 14 dni. Nato sledi odtiskovanje in izdelava ustrezne nadgradnje (v sodelovanju z zobotehnikom), ki se jo nazadnje vijači na implantat.

Implantati so zelo uspešna rešitev za manjkajoče zobe v ustni votlini, vendar je pri tem bistvenega pomena higiena ustne votline. Če zob in še posebno predela okrog implantata ne čistite redno, je vstavitev vsadka zaman, saj ga lahko zaradi vnetja dlesni in drugih dejavnikov celo izgubite. Ob ustreznem vzdrževanju imajo implantati več kot 95-odstotno uspešnost.

Naročite se na

BREZPLAČEN PRVI PREGLED

Izpolnite spodnjo prijavo in v najkrajšem možnem času se vam bomo oglasili in dogovorili ustrezen termin vašega pregleda.

Kaj so rekli

VTISI IN MNENJA PACIENTOV