Implanti / zobni vsadki

Implantati so zelo uspešna rešitev za manjkajoče zobe

V primeru izgubljenega zoba, a zdrave dlesni in sosednjih zob, vam lahko oralni kirurg vstavi implantat. K njemu vas napoti zobozdravnik skupaj z vso  dokumentacijo, ki navadno vsebuje načrt, 3D sliko ter kratek opis pripravljalnih postopkov, ki so bili narejeni v ambulanti.

Kirurg na podlagi slike naredi poda mnenje in naredi načrt kako bo potekal postopek vstavitve implantata. Med posegom v lokalni anesteziji vam v kost na mesto zobne korenine vstavi implantat iz titana. Po vsaditvi sledi faza vraščanja zobnega vsadka, ki traja nekaj mesecev, da se implantat s kostjo povsem zraste. Po uspešni vsaditvi sledi vstavitev oblikovalca dlesni, posebnega vijaka, ki oblikuje dlesen okoli implantata, da je videz zoba po nadgradnji (vstavitvi zobne krone) čim bolj naraven (dlesen obdaja zobno krono). Ta vijak se navadno nosi približno 14 dni. Kasneje sledi izdelava ustrezne nadgradnje (v sodelovanju z zobotehnikom), ki se jo nazadnje vijači na implantat.

Implantati so zelo uspešna rešitev za manjkajoče zobe v ustni votlini, vendar je pri tem bistvenega pomena higiena ustne votline. Če zob in še posebno predela okrog implantata ne čistite redno, je vstavitev vsadka zaman, saj ga lahko zaradi vnetja dlesni in drugih dejavnikov celo izgubite. Ob ustreznem vzdrževanju imajo implantati več kot 95-odstotno uspešnost.

Kontaktirajte nas!

Veseli bomo vašega vprašanja in z veseljem vam pomagamo.

Kaj so rekli

VTISI IN MNENJA PACIENTOV