Novosti in zanimivosti

One Comment
  1. Aleksandra Marijanovic 22/01/2024 at 18:01 Odgovori

    Danes sem se na KG Dent zobni kliniki na Turjaku še enkrat prepričala, kako zelo sem lahko srečna, da sem njihova pacientka. V četrtek mi je namreč dokončno odletel zgornji del moje spodnje šestice, na kateri sem imela krono, ki smo jo že nekaj lepili, tako da je v čeljusti ostala samo korenina, hkrati pa se mi je začel delati še absces. V paniki sem klicala na kliniko, da bi dobila datum, a so mi rekli, da me bo nazaj poklicala kar moja zobozdravnica, dr. Katja Gradišar, brž ko bo utegnila. In me je res. Najprej mi je pozorno prisluhnila, me povsem pomirila, predlagala antibiotik in me kar sama takoj naročila h kirurginji že za danes 11.30. Ker še nikoli nisem imela izklesa korenine (in to se res grozljivo sliši), sem bila danes kar na trnih. A izkazalo se je, da je bil moj strah povsem odveč. Popolnoma nič me ni bolelo, še injekcijo z anestezijo sem komaj čutila. “Gospa, tole bo lahko zabolelo, tole bo malo zaskelelo, tole boste čutili hladno …” je govorila izjemno strokovna in prijazna maksilofacialna kirurginja dr. Eva Trpin Fortuna, ki mi je še pred posegom vse lepo razložila in me pomirila. V manj kot minuti je bila korenina zunaj popolnoma brez vseh bolečin. Bila sem res povsem mehka in sproščena. A presenečenj še ni bilo konec. Njena asistetka mi je pred posegom vzela kri, da je iz nje pridobila plazmo (v epruveti je to zgornji neobarvan del, ki je videti kot sluzasta rumenkasta meduza), ki jo je nato vstavila v mojo čeljust, da se bo tako velika prazna luknja v moji čeljusti popolnoma zapolnila z novim kostnim tkivom že v 3 mesecih, da mi bodo lahko že v aprilu vstavili implantat in do poletja že krono – en tak poseg je tudi že uspešno za mano, zato vem, da tudi to nič ne boli. Sploh nisem vedela, da se plazma uporablja tudi v zobozdravstvu – zasledila sem le oglase “Pomladite se s svojo plazmo”, pa še to nisem imela pojma, kaj je. Kirurginja pa pravi, da je pri njih to že 3 leta standard zaradi odličnih rezultatov. Potem sem bila v sosednjo sobo napotena še na ortopan in ko sem čakala, sem premišljevala: “O, bog, le koliko me bo ta vesoljska medicina s plazmo zdaj stala? Kirurški poseg, plazma, slikanje … Ma, pod 300 €, ni šanse. Bom s kreditno kartico, pa bom že.” Pridem na blagajno in ne morem verjeti, ko slišim znesek: “Gospa, tole bo 130 €, prosim.” Se mi je kar smejalo. Od olajšanja, da je vse za mano, in od več kot še enkrat manjšega zneska. Sedaj imam rano zašito, lice sem si hladila, kot je bilo napisano na navodilih, ki sem jih dobila, in zaenkrat nisem nič otekla, jedla sem zmiksano hruško, pomarančo in jogurt in po treh urah po navodilih vzela analgetik, da se rana ne razboli.
    In sedaj še enkrat in vedno znova moje res srčno priporočilo za vse, ki potrebujete zobozdravstvene storitve vseh vrst – na poti ven sem srečala svojo učenko, ki hodi tja k ortodontu, moja nečakinja je imela super izkušnjo ima s prvim pregledom pri takrat 4-letnem sinu, tudi moj sin hodi redno k ustnemu higieniku zaradi zobnega kamna, jaz pa lahko dodam le, da sem kar nekaj svojih prijateljev in znancev napotila tja in da so mi vsi res hvaležni. Vsakič mi rečejo: “Ti, ampak tale vaš KG-Dent, pa to je noro. Hvala ti, res.” Dr. Katja Gradišar, krasen team imate in hvala vam za vse, kar ste že in kar boste še naredili za naše zdrave in lepe nasmehe.

    (Enkrat pridem pa mogoče tudi na beljenje zob, kar si že dolgo želim, saj vem, da tudi to delate na neagresiven in varen način. Že s peskanjem pred leti je bil učinek res neverjeten.)

Imate vprašanje?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja