Novosti in zanimivosti

04/07/2022

Botoks in polnila

 

Pomlajevanje obraza z botulinskim toksinom (“botoksom”) je danes najpogostejši poseg v lepotni kirurgiji. Z botoksom lahko na minimalno invaziven način zelo učinkovito osvežimo in pomladimo zgornjo tretjino obraza in posledično ves obraz.  Krčenje mišic na obrazu tvori gubice. Z uporabo botoksa se mišica ne more krčiti in je začasno oslabljena.

 

Najpogosteje z botoksom korigiramo gubice med obrvmi, gubice okrog oči in vodoravne gube na predelu čela. Injiciranje botoksa ima polega kratkoročnega učinka, t. j. zmanjšanje gubic  (posledično pa tudi svež, spočit videz), tudi dolgoročni učinek, saj z rednim injiciranjem preprečimo poglabljanje gube. Botoks lahko uporabimo tudi pri korekciji nasmeha, ko je ob nasmehu vidna zgornja dlesen ali pa za korekcijo drobnih gubic nad zgornjo ustnico Z botoksom lahko korigiramo tudi navpične gube na vratu, ki so posledica prekomernega krčenja vratne mišice, pa tudi drugih mišic na obrazu.

 

Hialuronska kislina je snov, ki se v človeškem telesu pojavlja naravno. Je naravna vlažilna učinkovina in glavna sestavina naše kože, ki se z leti zmanjšuje, kar opazimo z nastankom gub in slabšo prožnostjo kože.

 

S sodobno metodo uporabe dermalnih polnil, ki vsebujejo hialuronsko kislino, vaši koži povrnemo čvrstost in volumen. Z nekirurškim posegom zabrišemo gube, podočnjake, oblikujemo upadle ustnice, lica, nos ali druge nepravilnosti obraza, koža pa postane bolj napeta in gube manj vidne.
Novice

Imate vprašanje?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja